divendres, 25 de gener de 2013

projecte mamut / proyecto mamut

un repte de gran envergadura....
l'Elena, de pegapapelotijeras ens va proposar fa uns dies, unir-nos a aquest projecte a llarg plaç, que té per objectiu ordenar, classificar i escrapejar les fotos que tenim ballant per tota la casa en capses o  albums tradicionals (amb àcids als plàstics que acaben fent malbé les fotografies), per acabar disposar-los en àlbums lliures d'àcid i que no puguin espatllar les nostres fotografies, i tenir-los ordenats segons el criteri que més ens convingui.
en el meu cas, el primer pas serà digital. Unificar criteris i dispositius i ordenar i desar totes les fotografies digitals seguint un únic criteri i en un sol destí. Pot semblar fàcil... però em durà prou estona: tinc fotos repartides per varies SD, memòries internes de les càmeres (2), carpetes a 3 ordinadors diferents (feina i casa) i mòbils ( l'actual i l'anterior), diverses claus USB, i un disc dur extern. Quasi res!

un reto de gran envergadura ....

Elena, de pegapapelotijeras nos propuso hace unos días, unirnos a este proyecto a largo plazo, que tiene por objetivo ordenar, clasificar y escrapear las fotos que tenemos bailando por toda la casa en cajas o álbumes tradicionales (con ácidos en los plásticos que terminan dañando las fotografías), para terminar disponerlos en álbumes libres de ácido y que no puedan estropear nuestros recuerdoss, y tenerlos ordenados según el criterio que más nos convenga.
en mi caso, el primer paso será digital. Unificar dispositivos y ordenar y guardar todas las fotografías digitales siguiendo un único criterio y en un sólo destino. Puede parecer fácil ... pero me llevará bastante tiempo: tengo fotos repartidas por varias SD, memorias internas de las cámaras (2), carpetas en 3 ordenadores diferentes (trabajo y casa) y móviles (el actual y el anterior), varias llaves USB, y un disco duro externo. ¡Casi nada!

el segon pas, i per canviar una mica de rutina i que no es converteixi en una feina pesada (recordeu: si no et pots divertir fent-t'ho, no ho facis!) serà recopilar i ordenar les fotografies en paper que tinc per casa, en primer lloc en tres grans grups: fotos de familia (antigues la majoria), fotos de nens (familia o no, són tan únics que mereixen categoria propia), viatges, i trobades. De moment. A mida d'anar revisant les instantànies, segur que sorgiran noves subcategories.

el segundo paso, y para cambiar un poco de rutina y que no se convierta en una tarea pesada (recordad: si no puedes divertirte haciéndolo, no lo hagas!) será recopilar y ordenar las fotografías en papel que tengo por casa, en primer lugar en tres grandes grupos: fotos de familia (antiguas la mayoría), fotos de niños (familia o no, son tan únicos que merecen categoría propia), viajes, y encuentros. Por el momento. A medida que ir revisando las instantáneas, seguro que surgirán nuevas subcategorías.
Us deixo el link de la Intro al Proyecto Mamut.
Os dejo el link de la Intro al Proyecto Mamut.
De moment aquest es l'objectiu a acomplir en la propera setmana. Ja us explicaré!
Por el momento este es el objetivo a cumplir en la próxima semana. ¡Ya os contaré!
3 comentaris:

 1. Buen comienzo, ahora ya no hay marcha atrás. Besico

  ResponElimina
 2. Buff... molts ànims amb aquest mega-projecte! Segur que un cop assolit, serà únic i del tot gratificant!

  ResponElimina
 3. MOlt bon inici, la classificació que proposes està ganial, senzilla i clara.
  Ptns!

  ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!